Åka på ridläger

 

Årets händelse för många hästintresserade är att få åka på ridläger! Man kan åka med sin egen häst om man har en, men om man inte är hästägare så finns det många ridläger som erbjuder en lånehäst. På ridlägret ingår förstås en hel del ridning av olika slag men även andra aktiviteter och massor av gemenskap med likasinnade.

Ridläger och andra sorters ridsemestrar blir alltmer populärt bland ryttare i alla åldrar. Det skriver Svenska Dagbladet i en artikel. Förutom de traditionella ridlägren som funnits under lång tid har det blivit alltmer populärt även med lösningar där hela familjen kan åka tillsammans. Ridresor utomlands är en genre inom ridläger och ridresor som blir allt större. När det gäller barn och ungdomar gäller dock främst de traditionella ridlägren på hemmaplan.

Group of riders at the North SeaVad gör man då på ett ridläger? Det mesta kretsar förstås kring hästarna och ridningen. Ofta ingår två eller fler ridpass varje dag. Man kombinerar ofta träning på ridbanan där dressyr och hoppning kan ingå, med uteritter i naturen. På många ridläger kan man få chansen att bada tillsammans med hästarna i en närbelägen sjö. Det finns ibland olika typer av temaläger om man är intresserad av någonting speciellt när det kommer till ridning och ridsportgrenar. Förutom ridning ingår det ofta teoripass, skötsel av hästar, stall och utrustning samt andra fritidsaktiviteter som bad, lekar, mat och så vidare. Man kan sova i egna rum eller sovsalar, och någon natt kanske hela gänget spenderar på höskullen!

Det finns mycket man kan göra för att få pengarna att räcka längre inför semesterkassan och roligheter som ridläger. Aftonbladet tipsar om en hel del, bland annat att tänka på att rea är billigt men att man ska köpa sådant man verkligen behöver och ingenting annat – trots att rean lockar med många erbjudanden. Man bör även bestämma sig för hur mycket utflykterna får kosta. Planen bör man sträva efter att hålla sig till. Försäkringar och mobilabonnemang är faktorer som man kan kolla över, de kan göra stora skillnader i längden om man hittar förmånliga abonnemang som passar de egna behoven.

Leave a Comment

mts_howto