Royal Ascot

Royal Ascot är en berömd och välbesökt tävlingsbana där man kan gå och satsa på galopphästar. När man besöker tävlingsbanan finns det många alternativ när det gäller mat och dryck. Många tar tillfället i akt och har en picknick under dagen, om vädret tillåter. Det finns strikta klädkoder om vad man kan ha på sig och vad som inte är tillåtet. Royal Ascot är en av Storbritanniens största tävlingsbanor och ligger väldigt nära Windsor Castle. Den nuvarande drottningen, Elizabeth II, är en hängiven galoppentusiast och har satsat på hästar här sedan 1945. Hon har besökt vinnarcirkeln 21 gånger under åren.

Kungligheter på Royal Ascot

Under tävlingarna på Royal Ascot, finns flera kungligheter på plats. Drottningen Elizabeth II har besökt Royal Ascot varje år sedan 1945. Hon äger även en häst som brukar vara framgångsrik vid tävlingarna. Hästen heter Estimate och har tillsammans med jockeyn vunnit the Gold Cup. Kunglig närvaro har funnits sedan starten år 1711 då drottning Anne var den första som besökte festligheterna. Tävlingarna pågår under fem dagar och flera kungligheter brukar besöka Royal Ascot för att se på hästarna och tävlingarna. Prins Harry besökte galoppbanan för första gången under 2014 och de engelska tidningarna följde hans besök noggrant. Det är mycket som står på spel under tävlingarna då fem miljoner pund i vinstpengar delas ut under dessa fem dagar.

Klädkoder på Royal Ascot

Beroende på vilken sorts biljett du har köpt till Royal Ascot, kommer klädkoderna att se annorlunda ut. Om man har köpt en billigare biljett, är det hel och ren som gäller. Om man har biljett till Grandstand, ska man som kvinna ha knälång klänning och hatt eller fascinator. För herrarna är det kostym och slips som gäller. En biljett till Royal Enclosure gör att klädkoden blir striktare och mer elegant. För kvinnor måste klänningen gå över sina knän eller ännu längre och man måste ha en hatt på sig. För herrarna ska man ha en jackett, grå eller svart, och dessutom måste man ha en hög, svart hatt på sig. Skorna måste vara svarta. Britterna är ökända för att ha dåliga tänder men det finns tandreglering där såsom i Sverige.

Leave a Comment

mts_howto