Ta med gluten- och laktosfritt knäckebröd till stallet

Ett besök i stallet eller till ridbanan kommer garanterat göra dig hungrig. Arbetet i stallet kräver energi och det är bra att vara mätt innan en ridtur. Det samma gäller dig som blir stående på läktaren eller vid tävlingsbanan en längre stund. Oavsett om du vill äta utomhus eller i cafeterian finns det enkel mat som passar att ta med dig. En knäckemacka passar i alla lägen och kan varieras för att förhöja smakupplevelsen. För dig som behöver speciella produkter är det skönt att det finns bra val även för dig. Ett glutenfritt knäckebröd från Wasa är det bästa valet för en bra måltid. Wasa är dessutom världens största tillverkare av knäckebröd och arbetar även med hållbara råvaror.

Hållbart, snabbt och enkelt

Att ta med en egen matsäck är det allra enklaste sättet att stilla hungern när du behöver det. För dig som inte riktigt vet när och om du kommer behöva äta är glutenfritt knäckebröd från Wasa ett bra val. Det kan följa med i väskan en hel dag utan att bli dåligt. För att alltid ha tillgång till knäckebröd kan det dessutom förvaras i stallet eller i bilen flera veckor. Varje skiva knäcke är packat i en egen förpackning, men om det öppnas är det bra att förvara brödet i en påse så att det inte blir fuktigt.

Variera med olika tillbehör

Glutenfritt knäckebröd från Wasa har mycket smak och kan gärna ätas som det är. För större variation kan det dock vara gott med olika pålägg eller annan mat att komplettera med. Nyttigt eller ej så fungerar alla pålägg i stallet. Att ta med en varm soppa i termos passar alltid bra med en knäckemacka. Även en sallad eller bit paj passar med knäckebröd. Under vinterhalvåret är det enkelt att ta med smörgåspålägg som kylvara då de håller sig bättre i kylan. Det är också gott att skiva en frukt eller avokado som pålägg. För dig som kan äta kaviar, mjukost eller marmelad är det enkelt att ta med en tub och bre på mackan direkt när du ska äta den för att brödet inte ska hinna blir soggigt.

Mättande och bra för magen

När hungern slår till är det vanligt att bli sugen på något sött. Det är enkelt och gott, men inte alltid det bästa för att hålla magen mätt och glad. Därför är glutenfritt knäckebröd från Wasa ett bra val för att hålla ordning på din mage. För dig som är vegan, laktosintolerant eller allergisk mot gluten är det extra glädjande att det finns knäckebröd just för dig. Med smak av rostade sesamfrön och havssalt är det ett gott snacks som passar alla tillfällen. Istället för spannmål bakas glutenfritt knäckebröd från Wasa på mjöl av fullkornsris vilket också bidrar med fibrer. Just fibrer och fullkorn ger magen mer att jobba med och du håller dig mätt en längre stund innan du blir hungrig igen. När du ätit klart kan det dessutom finnas en liten bit kvar som gör hästen glad.

Leave a Comment

mts_howto